Basket Klub Michalovce: Peniaze minieme na inovatívne pomôcky

Fond pre budúcnosť športu podporuje amatérskych športovcov a športové kluby po celom Slovensku. Medzi odmenenými, ktorí zaslali svoje video, patril aj Basket Klub Michalovce. Spoločnosť Niké mu udelila grant vo výške 1 500 eur.

 

V metropole Zemplína má basketbal dlhoročnú históriu. Predstaviteľom klubu záleží na tom, aby písal ďalšie kapitoly dejín. Preto sa intenzívne venujú práci s mládežou. V klube pracujú s deťmi od predškolského veku až po juniorov. Nezameriavajú sa len na samotný basketbal. Ich zámerom je predovšetkým budovať pozitívny vzťah k pohybu a celkovo k športu, ktorý ich bude sprevádzať celý život. „Našim cieľom je vychovať nielen reprezentantov Slovenska, ale aj dobrých ľudí pre spoločnosť. Aby sme sa mohli zlepšovať a deti presvedčili, že to, čo robia má zmysel, musíme sa vzdelávať a porovnávať s lepšími. Vďaka tomu dokážeme posúvať našu prácu vpred,“ povedal jeden z trénerov Basket Klubu Michalovce, ktorý zo získaného grantu mal úprimnú radosť.

„Super. Veľmi pekne ďakujeme. Radi by sme využili dotáciu z Fondu pre budúcnosť športu na účasť na medzinárodných turnajoch. Taktiež zakúpime inovatívne tréningové pomôcky a podporíme odborníkov, ktorí pracujú s mládežou,“ prezradil.

Mládežnícky klub má aktuálne tréningy pozastavené, no verí, že začnú onedlho trénovať v skupinkách. Počas najprísnejších opatrení tréneri natočili videá pre deti, aby mohli doma cvičiť.

Ak aj vy chcete získať podporu na vašu ďalšiu činnosť, natočte krátke video, uložte ho na www.nikefondsportu.sk. A možno aj vy získate grant z Fondu pre budúcnosť športu. Podobne, ako sa dočkali basketbalisti z Michaloviec, ale aj ďalších už 125 jednotlivcov či športových klubov z celého Slovenska. Mimochodom, doposiaľ už Niké podporila amatérsky šport na Slovensku sumou 223 900 €!

 

 

 

Diskusia k článku