Ľudia, nebláznite! Rýchlosť môže zabíjať! Uberte nohu z plynu

intropolicia

Ako sme už niekoľkokrát uviedli, nedovolená rýchlosť jazdy je druhá najčastejšia príčina vzniku dopravných nehôd, ktorých vinníkmi sú vodiči motorových vozidiel. Koniec koncov, podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania to vyzerá tak, že aj pri tragickej nehode v piatok v Košiciach zabila troch nevinných ľudí práve neprimeraná rýchlosť vozidla.

Koľko obetí ešte musí prísť, aby sme sa konečne zamysleli nad tým, že auto je zbraňou, ktorá môže zabíjať? Koľko ľudí ešte musí zomrieť pod kolesami auta, aby si vodiči uvedomili, že vždy je lepšie prísť do cieľa o pár minút neskôr, ale bez ujmy na zdraví nielen svojom, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky?

V nedeľu (12.2.) v skorých ranných hodinách, krátko po 5. hodine, viedol 20-ročný vodič osobné motorové vozidlo zn. VW Polo po ceste I/19 v smere na Michalovce. Podľa doterajších zistení však ani tento vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky a aktuálnym poveternostným podmienkam, a s autom zišiel z cesty popod most, kde ostal stáť. Dychová skúška prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila, vzhľadom na rozsah jeho zranení bol prevezený do jednej z košických nemocníc, podľa predbežného vyjadrenia sa pri dopravnej nehode zranil ťažko a jeho liečenie a práceneschopnosť bude trvať viac ako 42 dní. Policajti mu taktiež zadržali vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu, celkovú predbežnú škodu vyčíslili na 2.000 eur.

Všetci sa chceme domov vrátiť živí a zdraví, každého z nás doma niekto čaká. Myslite na to, keď si sadáte za volant auta.

Diskusia k článku