POLÍCIA NIČ NETAJÍ, POLÍCIA INTENZÍVNE VYŠETRUJE

V súvislosti s medializovanými informáciami, že polícia ani po viac ako 2 týždňoch, kedy došlo v Michalovciach k rodinnej tragédii, po ktorej boli nájdené 4 telá bez známok života, neposkytuje žiadne informácie ani neinformuje o príčine smrti nebohých, chceme verejnosť ubezpečiť, že na prípade NAĎALEJ INTENZÍVNE PRACUJEME.

Vzhľadom na to, že ide o viac obetí, ale aj s ohľadom na to, že medzi obeťami boli 2 deti, musí polícia k poskytovaniu informácií pristupovať veľmi citlivo. Policajti sa dôkladne zaoberajú všetkými okolnosťami, za ktorých k spáchaniu tohto skutku došlo, vrátane zistenia motívu a spôsobu, akým bol daný skutok spáchaný, a jeho následnej analýzy a vyhodnotenia. Doposiaľ polícia nedisponuje výsledkami znaleckých skúmaní.

Vyšetrovanie akejkoľvej, a tejto rodinnej tragédie obzvlášť, je mimoriadne rozsiahle, náročné  a vyžaduje si maximálne sústredenie, a cieľom Policajného zboru nie je veci tajiť, ale naopak, po dôkladnom a úplnom vyšetrení a objasnení o skutku verejnosti informovať, aby sme tak predišli zbytočným špekuláciám a konšpiráciám. Preto poskytovanie akýchkoľvek, hoci aj čiastkových, informácií neprispieva k rýchlosti objasnenia, ale môže zmariť alebo sťažiť ďalšie vyšetrovanie.

Diskusia k článku