Regióny na prvom mieste

Blíži sa čas, keď budú regióny opäť na prvom mieste v programoch politických strán, v septembri nás totiž čakajú predčasné voľby. Politické strany sa budú opäť uchádzať ohlasy občanov aj z regiónov. Niektoré z nich, ak nie väčšina, ponúknu regiónom nový zaručený recept, ako im pomôcť.
Špeciálny program, sľuby, úľavy, výnimky a podobné nesystémové riešenia.

Nie, regióny nepotrebujú špeciálny program. To, čo potrebujú, je kvalitný program pre Slovensko, rovnaký prístup a schopných ľudí na dôležitých miestach. Strana Sloboda a Solidarita dlhodobo prezentuje najlepší volebný program pre Slovensko. Bez populizmu a prázdnych sľubov, s jasným plánom pre Slovensko.

Pretože, ak sa bude dariť Slovensku, bude sa dariť aj regiónom. Aby to však skutočne platilo, regióny potrebujú aj rovnaký prístup a fungovanie štátu na každej úrovni. Spravodlivosť, bezpečnosť a zákony musia platiť aj ďaleko od Bratislavy.

V neposlednom rade sú to ľudia, ktorí sa na regióny nebudú pozerať ako na zaostalé miesta, kde sa ľahko
získavajú politické body, ale na miesta s príležitosťou. Aby sa aj do týchto lokalít podarilo dostať napríklad nových vhodných investorov. No sme to aj my, ľudia v regiónoch či v samosprávach, ktorí nebudú čakať na Bratislavu, ale sami prispejú k rozvoju.

Na konci dňa totiž nebude dôležité, či máme špeciálny program pre rozvoj regiónov, ale či má reálny a
kvalitný program pre Slovensko. Vtedy budú regióny skutočne na prvom mieste.

Juraj Jevin
starosta obce Pusté Čemerné

Diskusia k článku