Informačná kancelária mesta Michalovce mení počas leta otváracie hodiny

Informačná kancelária mesta Michalovce poskytuje služby nielen obyvateľom ale i návštevníkom nášho mesta od roku 2006. S príchodom leta a začiatkom letnej turistickej sezóny sa menia jej otváracie hodiny.

Rozvoj cestovného ruchu je pre mesto Michalovce dôležitý, a preto sa snažíme zlepšovať aj služby Informačnej kancelárie, ktorá má v tejto oblasti nezastupiteľnú úlohu. Podrobné informácie o destinácii dolný Zemplín, informácie o historických pamiatkach, turistických trasách, tipy na výlety a oddych, knižné publikácie, suveníry a ešte oveľa viac nájdu všetci, ktorí navštívia našu Informačnú kanceláriu; a to každý pracovný deň, a počas leta aj  v sobotu.

Od dnes, teda od 26. júna do 31. augusta, bude v pracovných dňoch kancelária otvorená do 18.00 hod. a v sobotu do 14.00 hod. Predĺžená pracovná doba súvisí so zvýšeným počtom turistov, ktorí prídu poznávať krásy regiónu Zemplín.

Do roku 2021 bola Informačná kancelária súčasťou historickej budovy Mestského úradu v Michalovciach na Námestí osloboditeľov. V septembri toho istého roku sa kancelária presťahovala do budovy Zlatého býka, ktorá prešla komplexnou rekonštrukciou. Hneď vedľa priestorov kancelárie sa nachádza aj Mestská galéria Zlatý býk a spolu tak vytvárajú krásny a funkčný priestor.

Modernizáciou kancelárie sa zlepšili aj služby, ktoré sú poskytované klientom; napr. bezplatná wifi zóna, projekčná a prezentačná technika, lokálny informačný systém využívajúci obrazovú informáciu, čítačka počtu návštevníkov a interaktívna informačná tabuľa.

Informačná kancelária mesta Michalovce je členom Asociácie informačných centier Slovenska (AICES), ktorá podporuje a skvalitňuje činnosť takýchto kancelárií v záujme rozvoja domáceho cestovného ruchu. Členstvo v AICES garantuje znak kvality poskytovaných služieb. Okrem informačných služieb zabezpečuje Informačná kancelária predpredaj vstupeniek na kultúrne, spoločenské akcie a podujatia, distribúciu a predaj propagačných materiálov, ktoré približujú návštevníkom našu kultúru, prírodné a historické pamiatky, možnosti ubytovania, stravovania a pod.

Veríme, že letná turistická sezóna 2023 priláka do Michaloviec – srdca Zemplína čo najviac návštevníkov.

Prajeme krásne leto!

Diskusia k článku