V Michalovciach odštartovali diskusie o kariérnom raste

Poslanec NR SR Miroslav Sopko odštartoval v Michalovciach celoslovenskú sériu diskusií so stredoškolákmi na tému ich kariérneho rastu. Prvé debaty sa uskutočnili na pôdach Gymnázia na ul. Ľudovíta Štúra a na Gymnáziu Pavla Horova v Michalovciach.

„Žijeme v rýchlo meniacom sa svete. Dokážeme to zvládnuť len vtedy, ak sa mu ešte rýchlejšie prispôsobíme. Robotizácia o chvíľu zásadným spôsobom zmení trh práce a mnoho pracovných pozícií buď zanikne alebo prejde veľkou zmenou. Moderné technológie a umelá inteligencia sú príležitosťou, ako sa stať úspešným a pritom ostať doma. Cestou k tomu je stanovenie si cieľov, neustála práca na sebe, v organizácií svojho času a plánovaní aktivít, využívanie technológií k vzdelávaniu. Dôležité je tento svoj rozvoj začať ešte skôr, než začneme budovať svoju kariéru.
Preto som začal realizovať cyklus diskusií so žiakmi stredných škôl o potrebe budovania vlastného kariérneho rastu. Kombináciou aktivít, kde trénujeme potrebné znalosti a prezentácií faktov o tom ako si svoj rozvoj nastaviť chcem mladým ľuďom ukázať aké obrovské možnosti majú na dosah. Bude záležať len na nich, ako sa v budúcnosti budú mať, pretože toto storočie zo všetkých najviac praje pripraveným.“ Vysvetlil tieňový minister školstva za OĽANO Miroslav Sopko.

„Musím pochváliť mladých, s ktorými som doteraz tieto diskusie viedol, že majú záujem na sebe pracovať. Veľa vecí bolo pre nich úplne nových a nebáli sa opýtať. Otvorená komunikácia a schopnosť viesť kultivovaný dialóg je ďalšou dôležitou zručnosťou, ktorá im výrazne pomôže stať sa úspešnými.“ Dodal M. Sopko.

Ďalšia zo série diskusií sa uskutoční už v piatok 8. 3. 2019 na SOŠ Technickej v Michalovciach a harmonogram bude pokračovať smerom z východu na západ.

Milan Kaplan

Diskusia k článku